Binalar İçin Isı Yalıtım Seçimi
2. Yalıtım malzemesi seçimi, R değerlerine dayanmaktadır. R değerleri, yalıtım malzemesinin türüne, kalınlığına ve yoğunluğuna göre değişir. Daha yüksek R-değerine sahip bir yalıtım malzemesi, daha düşük değere sahip olandan daha iyi performans gösterir.
3. Bina sıcak bir bölgede bulunuyorsa, daha düşük R-değeri olan bir malzeme seçin. Benzer şekilde, soğuk bölgeler daha yüksek bir R-değeri gerektirir.
4. Kurulum sırasında yalıtımın üst üste katlanması, binanın R değerini artırabilir. Bu nedenle, daha yüksek R-değerine sahip bir yalıtım malzemesi satın alma kararından ödün verilebilir. Gerekirse eskisinin üzerine yeni bir yalıtım tabakası yerleştirilebilir.
5. Binada bulunan tavan araları, tavanlar, sürünme boşlukları, duvarlar, bodrumlar, boşluklar ve çatlaklara yalıtım sağlanabilir. Tavan boşluğunu yalıtmak, evi nemden, soğuktan ve sıcaktan korur. Aynı zamanda enerji ve elektrik faturalarından da tasarruf sağlar. Bodrum katının yalıtımı, ısınma maliyetini ve nem hasarlarını azaltmaya yardımcı olur.
6. Tavanları ve duvarları yalıtmak nem kontrolünü iyileştirir. Aynı zamanda dış gürültüyü azaltmaya da yardımcı olur. Boşluklar ve çatlaklar hava geçirmezlik için yalıtıldığında, bina içindeki küf, haşere ve gürültüyü kontrol etmeye yardımcı olur. İhtiyaç ve hedeflere göre yalıtım ihtiyacı olan alanlar seçilir. Bu, doğru yalıtım türünü belirlemede yardımcı olabilir.
7. Seçilen yalıtım malzemesi yüksek basınç dayanımına, nem emilimine ve kimyasallara karşı yüksek dirence sahip olmalıdır. Ayrıca yanıcı olmamalıdır.
9. En yaygın duvar yalıtım seçenekleri sprey köpükler, selüloz ve cam elyaf keçelerdir. Her yalıtım malzemesinin bir etkinlik alanı vardır.